BTL CardioPoint™ integracijski modul

Korištenje dijagnostičkih uređaja

Svakodnevno korištenje dijagnostičkih uređaja za EKG snimanje, kontinuirano praćenje arterijskog tlaka i spirometrije zahtjeva puno vremena za obradu i arhiviranje. Razvili smo integracijski modul prema aplikaciji CardioPoint™ tvrtke BTL koji omogućuje jednostavniji pristup dijagnostičkim postupcima i arhiviranju dobivenih nalaza. Ukoliko imate CardioPoint™ aplikaciju za kardiološku i pulmološku obradu pacijenta, od danas možete pristupiti pretragama iz aplikacije Softmed2 odabirom naprednih funkcija. Pogledajte video:

Za pristup EKG, KMAT i SPIRO modulu potrebno je registrirati korisnika i inicijalno postaviti aplikaciju. Nakon toga je potrebno slijediti upute za rad i arhiviranje. Omogućena je i opcija mreže između liječnika i medicinske sestre/tehničara gdje medicinska sestra/tehničar snima EKG, postavlja KMAT, preuzima podatke s KMAT-a ili provodi spirometriju, a liječnik na svom računalu vrši obradu, dijagnostiku ili piše medicinski nalaz. Nakon provedenog snimanja, nalazi se arhiviraju, a dobiveni podaci se koriste za daljnju obradu.

EKG

Program CardioPoint™ EKG modul u Softmed2 izvrstan je dodatak svakom CardioPoint™ EKG-u. Omogućuje usporedbu rezultata EKG-a, dijeljenje s drugim računalima na mreži i izvoz u neovisne medicinske sustave. Zbog jednostavnog upravljanja je savršen za upotrebu čak i u ustanovama s velikim brojem pacijenata kao što su hitne službe. Program CardioPoint™ nudi raznoliko i cjelovito rješenje svojom integracijom EKG-a, testa opterećenja, holtera, KMAT-a i spirometrije u jedinstvenoj platformi. Zbog raspona mogućih dijagnostičkih, grafičkih i mrežnih konfiguracija, to je program koji se prilagođava korisniku te se ne mora korisnik prilagođavati programu. Svaka snimka EKG-a može se usporediti s drugom snimkom istog pacijenta u programu CardioPoint™ EKG modul. Usporedba EKG-a omogućuje uspoređivanje oblika valnog oblika EKG-a te izmjerene dijagnostičke podatke. Modul QT procjenjuje sindrom dugog QT intervala koji je čest uzrok iznenadne srčane smrti. Koristi tangencijalnu metodu koja je osobito prikladna za mjerenje QT intervala kod većih brzina otkucaja srca, kada nema jasnog povratka na početne vrijednosti ili T-val ima dva vrha. ST karte prikazuju odstupanja ST-spojnice u horizontalnoj i vertikalnoj ravnini. Omogućuju jednostavno i brzo prepoznavanje uobičajenih patologija povezanih s odstupanjima ST-spojnice. ST karte su jedini način provjere zrcalne elevacije koja označava posteriorni infarkt miokarda. Za integraciju potrebno je imati registriranu aplikaciju CardioPoint™ C600

Slike

KMAT

Program CardioPoint™ nudi raznoliko i cjelovito rješenje svojom integracijom EKG-a, testa opterećenja, holtera, KMAT i spirometrije u jedinstvenoj platformi. Zbog raspona mogućih dijagnostičkih, grafičkih i mrežnih konfiguracija, to je program koji se prilagođava korisniku te se ne mora korisnik prilagođavati programu. Računalni modul za KMAT automatski provodi detaljnu analizu vrijednosti krvnog tlaka kroz tekstualnu analizu dobivenih podataka. Preciznost iskorištenih algoritama dokazano odgovara kriterijima BHS, AAMI i IEC. Zato je procjena snimke precizna i jednostavna. Sadrži jedinstven postupak postepenog ispuhivanja čime se jamče pouzdana mjerenja. Zbog tihog rada, male težine i veličine, uređaj je ugodan za korištenje i liječniku i pacijentu. Za integraciju potrebno je imati registriran modul KMAT.

Slike

SPIRO

Kombinacija CardioPoint™ pneumotahografa i računalnog programa CardioPoint™ pretvara bilo koji kompjuter u napredni spirometar. Osim uobičajenih funkcija, spirometar omogućuje usporednu rezultata pregleda, konfiguriranje konačnih izvješća i dijeljenje podataka iz pregleda s drugim kompjuterima na mreži. CardioPoint™ spirometar je dobro opremljen za korištenje s pacijentima u pedijatriji. Sadrži moderne i vesele 3D animacije, pedijatrijska predviđanja te kalkulira parametre poput AEX što je osobito korisno kod pregleda djece. CardioPoint™ spirometri u potpunosti su u skladu s najnovijim standardima ATS/ERS. Izvode FVC, SVC i MVV testove, omogućuju odabir pojedine prediktivne norme i također nude automatsko tumačenje prema standardima ATS, BTS, Enright i GOLD. Snimljene spirometrijske krivulje i parametri uvijek se mogu usporediti s rezultatima prijašnjih pregleda. Za integraciju potrebno je imati registriran modul SPIRO.

Slike