Pilot projekti eNaručivanje i eListe čekanja

Njega PLUS i Njega PLUS mobile novo u ponudi
17/12/2014
Show all

Pilot projekti eNaručivanje i eListe čekanja

Dana 1.8.2012. započeo je pilot projekt eListe čekanja i eNaručivanje Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

eListe čekanja čine objedinjeni podaci o bolničkim listama čekanja na razini Republike Hrvatske s jedinstvenom listom usluga i jasno definiranim osnovnim setom podataka. Do kraja godine eListe će prikupljati podatke iz svih zdravstvenih ustanova, te će liste čekanja postati transparentne i ažurne. Ovaj će projekt omogućiti jednostavno uspoređivanje listi čekanja u različitim ustanovama i regijama.

eNaručivanje će omogućiti direktno naručivanje iz ordinacija PZZ-a kako bi se pacijenti u dogovoru sa svojim liječnikom na  jednostavniji i brži način mogli naručiti na prvi slobodan termin u ustanovu po vlastitom odabiru.  Osobita pažnja u ovom  pilot  projektu posvetit će se optimizaciji sustava naručivanja, te pronalaženju  razumnih i praktičnih rješenja koja neće  opterećivati ni primarnu zdravstvenu zaštitu, niti bolnice. Naručivanje kod obiteljskog liječnika predstavljati će velik pomak u dostupnosti zdravstvene zaštite građanima Republike Hrvatske.

Više informacija o projektima eLista čekanja i eNaručivanje možete potražiti na linku.